Lusteri

Lusteri

Žanr
alter rock
Alt Rock
Godina osnutka
2009

Lusteri su akustični bend iz Srbije.

Bend je osnovan u Novembru 2009. godine.

Prvobitni duo činili su:
Miodrag Antić / gitara i
Marko Stojković / gitara, vokal.

Bend je uspešno nastupao 2 godine sa više od 300 svirki, izvodeći repertoar koji se sastojao od domaćih i stranih obrada.

Kao i uvek želeli smo nešto novo, pa se bendu tokom 2011. pridružuje Miran Ivanović, u početku vokal, a kasnije kao bubnjar i perkusionista.

Miodrag Antić napušta bend i ostaje dvojac koji još uvek čini osnovu benda.

Tako od 2011. godine, kao "unikatni" duo, bend nastupa po mnogim mestima širom Srbije - Arandjelovac, Lazarevac, Beograd, Lajkovac, Bajina Bašta, Mladenovac, Čačak, Smederevska Palanka, Gornji Milanovac,...

Sredinom 2017. godine bendu se pridružuje Aleksandar Jovan Krstić / saksofon, flauta, kaval / što bendu daje novu dimenziju u izvodjenju.

Ono što odlikuje bend je sirova energija na nastupima, veliko muzičko iskustvo i širina repertoara, kao i interesantan i nesvakidašnji tretman instrumenata.

Početak 2018. godine obeležio je i početak stvaranja autorske muzike i prvog albuma koji je pod imenom "Nema kad!" ugledao "svetlost dana" u Decembru 2020. godine u digitalnom formatu i dostupan je na svim najpoznatijim svetskim platformama za streaming muzike.

2021. godine bendu se prikljucuju Nedeljko Nedic - perkusije i Ivo Igrutinovic - klavir, synth.

ALBUMI