DavidiaN

DavidiaN

Žanr
Hard rock
Godina osnutka
1997

Autorski rock band

Na početku bijaše... "Selo", kasnije "Buka", onda vrlo dugo "You Must", i na kraju izraste... "Mrs. Smoker" i pretvori se u "DavidiaN". Band postoji od 1997 godine. Radi isključivo autorske pjesme (uz male kompromise na živim svirkama). Držimo se jednostavne rock formule o četvorci unutar banda (gitara, bas, bubanj i voc) do koje smo došli mnogobrojnim izmjenama instrumenata u bandu. Bila je tu još i druga gitara, pa smo probali sa klavijaturama ali ništa. Uvijek smo se vračali na isto: „keep it simple“. Danas smo stabilna četvorka sa istom vizijom glazbe koju stvaramo.

Naše pjesme nastaju beskompromisnom kemijom koja se razvila neprestanim i upornim uvježbavanjem. Tvrdoglavost u stvaranju autorskih pjesama, a ne sviranjem obrada dovelo je do otkrića vlastitog zvuka kojeg brusimo još i dan danas. Misija i vizija benda je dobivanje studijske snimke identične zvuku benda na probi.

Bend je održao koncerte u svim renomiranijim rock klubovima u Zagrebu poput: Route 66, Time, Soba itd.

Pobjednici Rovinj Music Festival-a 2011 godine. Nagrada za prvo mjesto bila je snimanje albuma prvijenca naziva „Planet DavidiaN“ na kojem se nalazi 13 pjesama.

DavidiaN je danas jači nego ikada. Uporno uvježbava svoje pjesme i radi na novima. U pripremi je snimanje i predstavljanje deset novih autorskih pjesama.

PJESME

Slični izvođači