Pisan Jelen

Pisan Jelen

Žanr
ethno
world music
progressive rock
Autorski Hard Rock
Godina osnutka
2018

Pisan Jelen je rock etno bend iz Zagreba koji obrađuje slavensku tradicijsku glazbu dajući joj novo ruho autorskim melodijama i ritmovima uz pretežno autentične vokalne melodije koje su isprepletenu žešćim zvukom rocka i hard rocka stvarajući neku novu atmosferu i priču minulih vremena. Bend postoji i kontinuirano radi od 2018. g. te je do sada stvorio bogat opus pjesama  iz različitih krajeva Hrvatske, te Makedonije i Bugarske.  
Bend je nedavno objavio i svoj prvi studijski single.

Pisan Jelen je osnovan 2018.godine. Od kraja 2021. godine svoj materijal prezentira na nekoliko koncerata u Zagrebu (Močvara/Vrelo zvuka, Route66, Hard Place, Perunfest, Green River Fest)

Bend se sastoji od 5 članova:

 

Neven Nikolić (bubnjevi)

Neven je prethodno bio član rock metal bendova Sol3 i Fragment. Sa prekidima sviranja, bavi se glazbom od srednjoškolskih dana.

Darko Demšić Rudi (bas)

Darko je uz Nevena također bio član Sol3 i Fragmenta, a prije toga je bio član nekoliko bendova kao što su Hellscream i Pro-Maya.

Benjamin Vugrinčić (gitara)

Gitaru svira preko 10 godina. Svirao je u međimurskom bandu Rock Angles, a u posljednje tri godine član je akustičnog dua The Vura.

Marko Krstanović (gitara)

Marko se gitarom bavi desetak godina, a prije sviranja u bendu Pisan Jelen bio je član rock sastava te akustičnog dua. 

Branka Horvat (vokal)

Više godina bavila se plesanjem i pjevanjem u jednom zagrebačkom folklornom ansamblu gdje je stekla ljubav prema tradicijskoj glazbi te se privatno nastavila vokalno usavršavati u smjeru pjevanja etno glazbe. 2018. osniva Pisan Jelen.