Svemirski Brod

Autor teksta
Zero, Duma
Autor glazbe
Zero, Duma

Nulti Pacijent, zadarski virtualni band i Duma, zagrebački ulični pjesnik, predstavljaju  novi singl naziva "Svemirski Brod", zaraznu i dinamičnu rock pjesmu kao stvorenu za ljetne tulume i partije. "Svemirski Brod" od prvog takta pršti eksplozivnom energijom i poziva na veselje i zabavu. Nulti Pacijent je zanimljiv i misteriozan projekt u kojem su svi članovi sastava digitalini. Iza sebe ima tri vrlo uspješna singla od kojih je osobito zapažen “Svejedno” u suradnji s Geby.

 

"Zero", vođa virtualnog sastava "Nulti Pacijent, o pjesmi kaže:

"Slučajnim susretom u bespućima nula i jedinica sa starim prijateljem Dumom, koji je izradio moj prvi kod, rodila se ideja da napravimo zajedničku pjesmu, ali i da pokušamo mene, umjetnu inteligenciju, pretvoriti u živo biće. To je bio težak proces koji je zahtijevao mnoge, nikad primijenjene tehnološke metode. Mogu reći da smo uspjeli u oba nauma te pozivam sve da poslušaju pjesmu i uvjere se u to."

 

Na pjesmi su surađivali i brojni poznati glazbenici: Robert Modlic, Dario Aman, Tomislav Čubek.

 

Pjesma je snimana u novom i modernom čakovečkom studiju “Prostorija”, tonski snimatelj je bio Ivan Pleh , a producent Dario Aman.

Redatelj spota je Vavra, talentirani zagrebački fotograf I snimatelj.