Letargija

Letargija

Žanr
Rock
Punk
Godina osnutka
2021

Letargija je autorski rock sastav iz okolice Zagreba koji ne zna za kompromise. Sastavljen od tri glazbenika, ovu energičnu i mladu grupu čine Jurica na bubnjevima i pratećim vokalima, Filip na bas gitari te Borna, glavni vokal, gitarist i tekstopisac.

Sastav, duboko ukorijenjen u punk stavu, ne mari za ništa osim stvaranja glazbe radi same glazbe. Njihova glazba je odraz njihove strasti i nepokolebljive predanosti, a prava snaga njihovog zvuka dolazi iz sirove esencije rock 'n' rolla.

Letargija je već ostvarila impresivan niz gaža, uključujući svirku na Trgu Portarata u Puli, kultni Cadillac Club, Hard Place (gdje su bili finalisti Male Škole RnR - nekadašnjeg Demo HR), GKČ, Močvara, Spunk i ZCUK Regenerator (gdje su se također plasirali kao finalisti O'Rock Festa). Godine 2022., Letargija je osvojila i Arenu Varaždin svojim divljim nastupom na velikom Local EYE događaju, gdje su podigli publiku na noge I ispisali svoje ime u povijest tog nezaboravnog koncertnog prostora.

Njihov aktualni singl "Ona Želi Sve" je prava poslastica za ljubitelje old school rocka. Ova pjesma ima sve karakteristike koje čine Letargiju posebnim – prljavi i neispeglani dinamični rock koji predvodi hrapavi glas Borne, distorizirani power akordi gitare i najglasnija ritam mašina pod palicama Jurice. "Ona Želi Sve" nije samo pjesma, to je bijesna eksplozija strasti i energije, priča o femme fatal te o onoj strani ljubavi koja se rijetko spominje u pjesmama, baš ta brutalna iskrenost u akordima i tekstu će vas natjerati da se pokrenete i osjetite snagu pravog rock 'n' rolla.

Također, Letargija se našla na kompilaciji Peperton Labela -"Detonacija novog zvuka", gdje su njihovi urlici i riffovi dodatno prodrli u uši ljubitelja istinske rock glazbe diljem regije. Sada, dok se pripremaju za objavljivanje debitantskog albuma, sastav je u procesu lansiranja nekoliko novih singlova koji su, ujedno, najava njihovog sljedećeg glazbenog poglavlja. Ove pjesme ne samo da obećavaju eksploziju energije, već će također služiti kao pozivnica za sve buduće koncerte gdje će Letargija pokazati svoju neumornu predanost pravom rock 'n' rollu.